Technisch commercieel

Na de opleiding tot marineofficier en mijn studie communicatiewetenschap kwam ik in dienst bij Nuon en later bij Technische Unie. Niet als technisch schrijver, maar in eerste instantie als communicatiemedewerker en later als communicatieadviseur. Twee functies waarin ik veel heb geleerd over het communicatievak én over techniek, logistiek en de groothandel.

Lees meer

Taaltactiek (framing)

Sjoemelsoftware is verkozen tot het woord van 2015. Je weet het vast nog wel. Volkswagen had massaal de software in haar dieselauto’s gemanipuleerd en moest diep door het stof. De lekkere alliteratie van de twee essen. De louche ondertoon van het eerste deel van het samengestelde woord. Sjoemelsoftware dekt gevoelsmatig precies de lading van het schandaal. Dat maakt het tot een krachtig staaltje framing.

Lees meer

Communicatiekracht

Zoek je iemand die een communicatieproject kan begeleiden? Heeft je team tijdelijk versterking nodig? Neemt een medewerker een paar maanden vrij en wil je hem of haar sabbaticaal vervangen? Ik ben vier dagen per werkweek beschikbaar en ik stel me graag persoonlijk aan je voor.

Lees meer

Contentcreatie & contentmanagement

Het maken en plaatsen van content kost tijd. Veel tijd. Content is niet iets wat je kopieert. Content is iets dat je creëert. Volledig afgestemd op je doel en je doelgroep. Met als uitgangspunt je strategie. Liefst natuurlijk zo dagelijks mogelijk. Voor veel ondernemers en bedrijven zonder eigen communicatiepersoon of –afdeling is dagelijkse contentcreatie onbegonnen werk. Herkenbaar?

Lees meer