We denken graag tegen u in

Vandaag heb ik het gewoon gedaan. Ik heb ‘we denken met u mee’ gezocht op Google. Ik kreeg ongeveer 608.000 resultaten. Bouwbedrijven, installateurs, psychologen, advocaten, de ING; er zijn ondernemers, bedrijven en instanties te over die dolgraag willen meedenken. Maar … heb je daar wel iets aan? Wil je wel iemand die met je meedenkt? Kennelijk wel, want er zijn zelfs mensen die hun beroep hierop gebaseerd hebben en zichzelf ‘meedenker’ noemen.

Ik ontdekte creatieve meedenkers, professionele meedenkers en praktische meedenkers. Prachtig, maar wat nou als je een beetje tegengas zoekt? Als je iemand nodig hebt die je scherp houdt en die niet klakkeloos dezelfde kant op redeneert? Immers; zonder strijd geen glans!

Hoe vind je iemand die tegen je in denkt?

De zoekopdracht ‘wij denken tegen u in’ resulteert in een lijst met zeer verschillende zoekresultaten. Vreemd genoeg staan er ook organisaties tussen die evengoed met me mee willen denken. Als ik op zoek ga naar een rasechte ‘tegendenker’, kom ik vooral terecht op sites over filosofie en sites van ondernemers die me kunnen leren om op een constructieve manier met tegendenkers om te gaan. Misschien dat ik zo'n cursus volg als ik mijn eerste tegendenker gevonden heb!