€ 750,- voor lokale taalprojecten

Vandaag, op 7 september, gaat de Week van de Alfabetisering van start. Een week waarin extra aandacht wordt gevraagd voor het probleem van laaggeletterdheid. Betekst maakte vanochtend € 250,- over aan drie lokale organisaties die zich inzetten om de laaggeletterdheid in onze regio te voorkomen of terug te dringen. 

Taalhuis, Humanitas en Verteltafel

De drie organisaties die de gift dit jaar ontvangen zijn: Het Taalhuis in Alkmaar Centrum, Het Taalproject van Humanitas en de Verteltafel van de Kardinaal de Jongschool. 

Het Taahuis van Bibliotheek Kennemerwaard

In het Taalhuis is iedereen welkom met een vraag over taal. Je kunt er oefenen met een taalvrijwilliger, er worden taal- en computercursussen gegeven en er zijn programma’s op de computer waar je zelf mee aan de slag kunt.

Het Humanitas Taalproject

Het Taalproject van Humanitas draait om oefenen. Lezen, schrijven en spreken leer je door veel te oefenen.  Dat geldt voor kinderen en ook voor volwassenen. De taalmaatjes en voorlezers van Humanitas bieden extra ondersteuning bij het leren schrijven, lezen, voorlezen, spreken.

De Verteltafel

Lezen en schrijven leer je als kind op school. Dat begint al in groep 1 en groep 2 en wordt op de Kardinaal de Jongschool ondersteund met behulp van een verteltafel. Een verteltafel is een leuke speelse en vooral zinvolle manier voor kinderen om eerder gehoorde voorleesverhalen te verwerken.

Volgend jaar een donatie ontvangen?

Ken je een taalproject in de gemeente Alkmaar dat volgend jaar in aanmerking wil komen voor een donatie van Betekst? Stuur dan een mailtje met een korte beschrijving van het project en de contactgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..