De daad bij het woord

Thuis! Ik stap uit de auto, open de voordeur en zie op de mat een grote envelop liggen met 4 meneren erop. Oscar, Maurice, Bram en Ronald kijken me vol vertrouwen aan. De een houdt van legervoertuigen. De ander heeft een grote liefde voor Tesla’s. Weer een ander leest en jazz’t er lustig op los

 

Individueel drukwerk

Onder de vier heren prijkt in vette KAPITALEN: “Individueel drukwerk binnen uw doelgroep”. De boodschap is duidelijk. Nic Oud, de afzender van dit poststuk, is in staat om mijn drukwerk verregaand te personaliseren. Dat is heel fijn voor de Oscars, Mauricen, Brams en Ronalds die deel uitmaken van de doelgroep van Nic Oud, maar ik voel me nu niet direct persoonlijk aangesproken.

De doelgroep is de doelgroep

Uiteraard ben ik niet de doelgroep, maar is mijn doelgroep de doelgroep. Helaas is dit poststuk geadresseerd aan Stichting Prilleven. Ik ken de doelgroep van deze stichting erg goed en ik weet met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat de keuze voor vier vrouwen oneindig veel aansprekender was geweest dan de keuze voor deze vier mannen.

Ja, de boodschap is duidelijk, maar praktiseer wat je predikt en voeg de daad bij het woord als je écht in de roos wilt schieten!