Entreecoach

Het was een drukke dag. Veel Betekstopdrachten, een intercontinentaal Skypegesprek, een discutabele lunch, een race tegen de kinderophaalklok. Er moest ergens iets fout gaan … en dat ging het ook!

Tijdens het prepareren van een goddelijk diner vond er een veel te intieme ontmoeting plaats tussen een schaar en de muis van mijn linkerhand. Het bloed spoot er nou niet direct uit, maar het leek wel enigszins te gulpen. Ik hield mijn hand onder de kraan om de schade beter te kunnen inschatten en werd een klein beetje misselijk.

Spoedeisende Hulp MCA

Met de lieve hulp van mijn buren belandde ik op de Spoedeisende Hulp van het Medisch Centrum Alkmaar. Daar kreeg ik – bij het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs – een hele rits administratieve vragen en twee hechtpleisters. Met het vriendelijke verzoek om me binnen twee weken alsnog te komen legitimeren, kon ik na een vakkundige plaksessie weer gaan.

Tweetrapsverrassing

Die legitimatie heeft vandaag plaatsgevonden en leverde me twee verrassingen op. De fietsenstalling kost nu 40 cent én er staan beveiligers voor de ingang. Dat laatste werd een tweetrapsverrassing, want de beveiligers bleken geen beveiligers te zijn, maar Entreecoaches …

De Entreecoach

Visualiseer dat maar eens, zo’n entreecoach. Je komt aan bij de ingang en een – al dan niet – breedgeschouderde man gaat je opeens toejuichen. “Kom op, je kunt het. Timen … timen … ja, nu is de draaideur voor jou! … Gaaaaaaaaaaaaaaaan!” En compleet lamgeslagen waggel je het ziekenhuis in om daar door een aardige gastvrouw opgevangen te worden.

Helaas. Niets is minder waar. Een entreecoach ‘houdt toezicht op (de naleving van het rookverbod bij) de entree van MCA, assisteert bezoekers en controleert de invalidenparkeerplaatsen’. Interesse? Solliciteren kan hier!